Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Άρωμα ισπανικού μπάσκετ στο camp



Ο κορυφαίος Έλληνας γκαρντ – φόργουορντ ύψους 2 μέτρων (26 ετών) Κώστας Βασιλειάδης θα παρευρεθεί στο camp του ΑΓΣΙ που ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου. Ο Βασιλειάδης είναι ο καλύτερος Έλληνας που αγωνίζεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα της Ευρώπης , δηλαδή στο Ισπανικό.  Σε σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε η Ισπανική Λίγκα, ο Κώστας Βασιλειάδης κέρδισε σημαντικότατες διακρίσεις, τόσο στην ψηφοφορία των φιλάθλων, που τον ανέδειξαν 2ο MVP της κανονικής περιόδου πίσω από τον Ricky Rubio, αλλά και μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, μαζί με τους Rubio, Navarro, Vazquez και Lorbek (όλοι της Barcelona). 
Ο Κώστας Βασιλειάδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΓΑΣ Κιλκίς και στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για τον ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ παρέμεινε από το 2000 έως το 2006 αλλά επέστρεψε το 2008, για να ξαναφύγει το 2009. Στο τέλος του 2006 συμμετέχει σε 3 αγώνες της ισπανικής Μάλαγα, με την οποία κατακτά το πρωτάθλημα Ισπανίας. Την επόμενη χρονιά συνεχίζει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Μάλαγα, συμμετέχοντας και στο Final Four της Ευρωλίγκα, που διεξάγεται στην Αθήνα. Αγωνίστηκε επίσης στον Ολυμπιακό και στην Ισπανία στην Premiata Montegranaro .
Ο Κώστας Βασιλειάδης έχει πολλές διακρίσεις με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων Ανδρών.
Σε προσωπικό επίπεδο ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του Μουντομπάσκετ του 2003, του Ευρωμπάσκετ του 2004 και του Μουντομπάσκετ του 2005.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει 31 πόντους ατομικό ρεκόρ, ενώ μαζί με τον Μίλαν Τόμιτς έχει το ρεκόρ ευστοχίας τρίποντων σε ένα παιχνίδι της Α1. Στο παιχνίδι Μακεδονικός-ΠΑΟΚ στις 8 Νοεμβρίου 2003 είχε 7 στα 7 τρίποντα. Τυχεροί λοιπόν όσοι βρεθούν αυτές τις ημέρες στη Λιμνοπούλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: