Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ανασκόπηση του 2010.

Ζούμε τις τελευταίες στιγμές του 2010. Η χρονιά που σε λίγο περνάει στην ιστορία ήταν ένας χρόνος γεμάτος ανησυχία για το άμεσο μέλλον, απαισιοδοξίας και μελαγχολίας για τους περισσότερους , που είδαν αρκετά όνειρά τους να ανατρέπονται ή και να ματαιώνονται. Πρόκειται σίγουρα για την πιο θερμή χρονιά για τον πλανήτη, από τότε που γίνονται μετρήσεις θερμοκρασίας (έτος 1850) , αλλά και την πιο παγωμένη των τελευταίων δεκαετιών για την Ελλάδα , τουλάχιστον από οικονομικής άποψης και ψυχολογίας.
Παρ’ όλα αυτά το 2010 ήταν μια ακόμα υπέροχη αθλητική χρονιά για τον ΑΓΣΙ.
Με τη βοήθεια του υπεύθυνου τύπου και επικοινωνίας του συλλόγου κ. Νίκου Κασιούμη προσπαθήσαμε να καταγράψουμε ποια ήταν τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα των τελευταίων 12 μηνών , που αφορούν τον ΑΓΣΙ , και έτσι προέκυψαν τα παρακάτω:
Ιανουάριος – Φεβρουάριος - Μάρτιος 2010
H ανδρική ομάδα τερματίζει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της ΕΣΚΑΒΔΕ με 32 βαθμούς σε 22 αγώνες. Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή του ανδρικού , ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τα προπονητικά του καθήκοντα στην εφηβική και την παιδική ομάδα. 
Το εφηβικό τμήμα στέφεται πρωταθλήτρια ομάδα ΕΣΚΑΒΔΕ. Στον τελικό επικρατεί του ΠΑΣ Ναυπάκτου (43-69) και στις 28 Μαρτίου ταξιδεύει στο Βέλο Κορινθίας με στόχο τη πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Εκεί κάνει 2 νίκες και μία καθοριστική ήττα έχοντας απέναντί της εκτός από την Απολλωνιάδα Πατρών και τη διαιτησία. Έτσι η πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χάνεται. 
Η παιδική ομάδα καλπάζει αήττητη και πρώτη (24 βαθμούς σε 12 αγώνες) στο Β όμιλο της ΕΣΚΑΒΔΕ. Έτσι περνάει πανηγυρικά στην γ’ φάση.
Το τμήμα κορασίδων προκρίνεται αήττητο στον τελικό όπου χάνει από την ομάδα του Φίμπα Πήγασου. 
Τα ΜΙΝΙ 96 τερματίζουν πρώτα και αήττητα στον Δ' όμιλο προκρινόμενα στην προημιτελική φάση. 
Στις 14 Μάρτη το agsibasket.blogspot.com κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο διαδίκτυο.  Στις πρώτες 15 μέρες έχει περισσότερες από 1000 επισκέψεις επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ύπαρξής του. 
Απρίλιος – Μάιος 2010
Οι ομάδες των παίδων και ΜΙΝΙ96 , που συνεχίζουν να έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις , στέφονται πρωταθλητές ΕΣΚΑΒΔΕ. Η ομάδα των παίδων σηκώνει το κύπελλο στις 24 Απριλίου στο ΔΑΚ Άρτας με νίκη απέναντι στην Νικόπολη , ενώ τα ΜΙΝΙ96 πανηγυρίζουν για τον τίτλο στις 9 Μαΐου στο κλειστό της Ηγουμενίτσας επικρατώντας της ομάδας του Κερκυραϊκού . 
Ιούνιος 2010
Η ομάδα παίδων επιβεβαιώνει την υπεροχή της και προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα αήττητη στα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Στις 21,22 και 23 Ιουνίου στην Κόρινθο , ύστερα από τρεις συνεχόμενες νίκες απέναντι στις πρωταθλήτριες ομάδες Άμιλλα Τρίπολης (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) , Παναχαϊκή (ΕΣΚΑΗ) και Παλαίμωνα Κορίνθου (ΕΣΚΑΚ) ,  παίρνει το πολύτιμο εισιτήριο για την Κύμη Εύβοιας.
Στις 21 Ιουνίου ξεκινάει το 19ο camp του ΑΓΣΙ. Η διοργάνωση διαρκεί 5 μέρες και στέφεται από απόλυτη επιτυχία. Γνωστές προσωπικότητες του μπάσκετ, όπως ο Γιάννης Μπουρούσης , ο Γιάννης Ιωαννίδης , ο Γιάννης Σφαιρόπουλος  επισκέπτονται τα Γιάννενα και τιμούν με την παρουσία τους το πιο πετυχημένο camp στη ΒΔ Ελλάδα.
Στις 26 Ιουνίου η ομάδα παίδων του ΑΓΣΙ αντιμετωπίζει σε φιλικό – ανεπίσημο αγώνα στο Μέτσοβο την Εθνική ομάδα παίδων.
Ιούλιος 2010
Η παιδική ομάδα ολοκληρώνει , στις 4 Ιουλίου, τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Αναγνωστάκης έχει θέση στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος.
13 Ιουλίου. Ανακοινώνονται οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων ΕΣΚΑΒΔΕ για την περίοδο 2010-2011.
Αύγουστος 2010
Στις 5 Αυγούστου ξεκινάει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων. Η Εθνική μας ομάδα τερματίζει τελικά στην 10η θέση.
Στις 20 Αυγούστου ξεκινούν οι προπονήσεις σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα του ΑΓΣΙ. Προπονητής του ανδρικού και του εφηβικού είναι ο Σοφοκλής Τσουκανέλης. Την παιδική ομάδα, όπως και τα ΜΙΝΙ98 αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κουβάτσης. Προπονητής των κορασίδων και των νεανίδων παραμένει ο Κώστας Σδούκος.
Στις 28 Αυγούστου ξεκινούν νικηφόρα οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας Ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που διεξάγεται στην Τουρκία. 
Σεπτέμβριος 2010
Στις 4 Σεπτεμβρίου η εθνική ομάδα ανδρών χάνει από την Ισπανία και αποχωρεί από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η ανδρική ομάδα του ΑΓΣΙ δίνει τα πρώτα της φιλικά με Βόνιτσα , Παραμυθιά και ΚΡΟΝΟ ΓΑΣ , στα πλαίσια της προετοιμασίας της.
Οι ομάδες των ανδρών και των παίδων ταξιδεύουν στην Κοζάνη όπου κερδίζουν σε φιλικά παιχνίδια τις αντίστοιχες ομάδες της ΑΕ Κοζάνης. 
Στις 23 Σεπτεμβρίου , ύστερα από μια ιστορική συμφωνία τα αθλητικά σωματεία ΑΓΣΙ , ΚΡΟΝΟΣ ΓΑΣ και Σπάρτακος Ιωαννίνων ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία ενιαίου ανδρικού τμήματος με την επωνυμία ΓΙΑΝΝΕΝΑ BC. Στόχος του εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί μία ισχυρή ανδρική ομάδα , η οποία θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει και να κερδίσει την παρουσία της στα μεγάλα επαγγελματικά πρωταθλήματα και η οποία ομάδα θα απαρτίζεται στον μεγαλύτερο βαθμό από Γιαννιώτες Καλαθοσφαιριστές αλλά και θα προπονείται από Γιαννιώτες προπονητές. Προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο Νίκος Πάνου.
Ξεκινούν τα πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων. Οι ομάδες μας παρά τις απρόσμενες απουσίες ,λόγω τραυματισμών, κερδίζουν τους αντιπάλους τους.
Οκτώβριος 2010
Η ανδρική μας ομάδα ξεκινάει με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις (9/10) νικώντας εκτός έδρας τον Ιόνιο στην Κέρκυρα , αλλά υποχρεώνεται σε δύο σερί ήττες στο ΕΑΝΚΙ από ΓΙΑΝΝΕΝΑ BC και ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ που διεκδικούν τον τίτλο.
Στις 10 Οκτώβρη η παιδική ομάδα και οι κορασίδες συνεχίζουν αήττητα.
Στις 17 Οκτώβρη οι παίδες χάνουν από τον ΠΑΣ Γιάννενα ύστερα από κακή εμφάνιση , ενώ οι κορασίδες νικούν εύκολα τη ΣΧΕΡΙΑ.
Η ομάδα των ΜΙΝΙ98 στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις τους κυριαρχεί στο παρκέ απέναντι σε Σπάρτακο , ΠΑΣ Γιάννενα και ΚΡΟΝΟ ΓΑΣ.
30 Οκτωβρίου . Απρόσμενη ήττα για τους άνδρες από τη ΓΕ Αγρινίου.
Νοέμβριος 2010
Η ανδρική ομάδα επανέρχεται στις νίκες και επικρατεί απέναντι σε ΣΠΑΡΤΑΚΟ (εντός) και ΠΑΣ Ναυπάκτου (εκτός).
Ξεκινάει το σχολικό πρωτάθλημα με τους αθλητές και αθλήτριες του ΑΓΣΙ να πρωταγωνιστούν.
Η παιδική ομάδα κερδίζει άνετα την Ακαδημία ΠΑΟ και ΚΡΟΝΟ ΓΑΣ.
Στις 6 Νοεμβρίου η ομάδα Κορασίδων του ΑΓΣΙ κλείνει τις φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις, όπου αν και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τη Νίκη Λευκάδας και τον ΠΑΣ Γιάννενα , αποκλείσθηκε τελικά λόγω διαφοράς πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.  
Η ομάδα ΜΙΝΙ98 καλπάζει αήττητη για τη β’ φάση.
Οι έφηβοι μπαίνουν στη μάχη και περνούν στην επόμενη φάση νικώντας ΚΡΟΝΟ ΓΑΣ και ΔΟΞΑ Άρτας.
Οι νεανίδες του ΑΓΣΙ πέρασαν νικηφόρα στον τελικό επικρατώντας του Α.Ο. ΣΧΕΡΙΑ.
Δεκέμβριος 2010
Η ανδρική ομάδα , το πιο νεανικό σύνολο στην κατηγορία, κερδίζει τις εντυπώσεις,  ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της και φιγουράρει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αν και θα της άξιζε κάτι καλύτερο.
Οι έφηβοι δεν συναντούν εμπόδια απέναντι σε ΦΑΙΑΚΑ και ΔΟΞΑ Λευκάδας και φτάνουν στο τελικό. Οι νεανίδες , στον τελικό (5/12), χάνουν στις λεπτομέρειες από τους Αργοναύτες .
Οι παίδες προκρίνονται στη β’ φάση του παιδικού. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται στις 14 Δεκεμβρίου.
Στις 11 Δεκεμβρίου οι ακαδημίες του ΑΓΣΙ ταξιδεύουν και επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις των αντίστοιχων ακαδημιών μπάσκετ του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. 
Η ανδρική ομάδα στις 18 του μήνα κλείνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2010 με νίκη απέναντι στην ομάδα του ΦΑΙΑΚΑ.
Τα Γιάννενα BC βρίσκονται πρώτα και αήττητα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΒΔΕ . Άρα η σοφή ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει» επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.  
Αυτή ήταν μια σύντομη ανασκόπηση των σημαντικότερων μπασκετικών στιγμών του ΑΓΣΙ για το 2010. Αν παραλείψαμε κάτι σημαντικό σας παρακαλούμε να μας συγχωρήσετε. Ποιος όμως δεν γνωρίζει ότι τα πεπραγμένα του ΑΓΣΙ κάθε χρονιά δεν είναι εύκολο να καταγραφούν σε μια απλή ανασκόπηση. Ο σύλλογός μας είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που διαθέτει αθλητική δραστηριότητα όλο το χρόνο. Η ατζέντα του ΑΓΣΙ είναι γεμάτη από αγώνες , διακρίσεις και νίκες σχεδόν κάθε μήνα. Έτσι ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε και το 2011. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλη την οικογένεια του ΑΓΣΙ πολλή υγεία και μεγάλες διακρίσεις την καινούργια χρονιά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: