Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ανασκόπηση του 2011 από τον κ. Νίκο Κασιούμη.


Στις επόμενες ώρες το 2011 , μια ακόμα χρονιά που η Ελλάδα υποφέρει , περνάει στην ιστορία.  Εκτίμηση των περισσότερων είναι «Κάθε χρόνο και χειρότερα». Έτσι διαγράφονται τα πράγματα και στον ελληνικό αθλητισμό με τη συνεχόμενη οικονομική κρίση. Η κρατική μέριμνα παραμένει ανύπαρκτη , χωρίς χρήματα ,  δίνοντας εντολή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αρχίσει τις περικοπές στις επιχορηγήσεις. Αυτή με τη σειρά της δίνει στην ΕΟΚ «ψίχουλα» και στη συνέχεια οι τοπικές Ενώσεις δεν έχουν ούτε ευρώ να δώσουν στις ομάδες. Τα αθλητικά σωματεία και οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν αδιέξοδα προσπαθώντας να ανταποκριθούν στα ελάχιστα και στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους αθλητές τους.
Ο ΑΓΣΙ δεν αποτελεί εξαίρεση στα παραπάνω. Απλά η παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα δείχνει πως κάθε χρονιά καταφέρνει να πρωτεύει σε διακρίσεις παρά την αναπόφευκτη οικονομική αιμορραγία που υφίσταται , όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι αθλητικοί φορείς και σύλλογοι.
Πιστός στο ραντεβού μου , όπως και πέρυσι , θα προσπαθήσω να κάνω μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που μας αποχαιρετά , θυμίζοντας τα σημαντικότερα γεγονότα που αφορούν τον ΑΓΣΙ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Δευτέρα 3/1/2011, στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ ξεκινάει το 4ο NEW YEAR BASKETBALL CAMP MASS ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ με την στήριξη των καταστημάτων αθλητικών ειδών MASS ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ, της βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και των ζαχαροπλαστείων ΜΑΝΤΖΙΟΣ και στο οποίο λαμβάνουν μέρος τα παιδιά των Ακαδημιών του Γιάννενα B.C, του ΑΓΣΙ, του Σπάρτακου, και του Παναθηναϊκού.
Από μέρους του ΑΓΣΙ παρόντες ο team manager της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Νίκος Φιλίππου , ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του ΑΓΣΙ Βαγγέλης Παππάς καθώς και οι προπονητές Χρήστος Μπέγκας, Σωτήρης Γιάτσος , Νίκος Κωστόπουλος και Παναγιώτης Κουβάτσης. 
Τρίτη 4/1/2011, ο αρχηγός της παιδικής ομάδας Δημήτρης Μάντζιος καλείται και συμμετέχει στο κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας παίδων στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Τετάρτη 5/1/2011 ,  Στον τελικό εφήβων 2010-11 οι έφηβοι του ΑΓΣΙ νικούν την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΣ Ναυπάκτου και στέφονται πρωταθλητές ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο αγώνας έγινε στο ΔΑΚ Άρτας. Αποτέλεσμα 71-54 .
Σάββατο 8/1/2011 .
Με την παρουσία του κορυφαίου παράγοντα της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης , του Προέδρου της ΕΟΚ κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου, το τμήμα μπάσκετ του ΑΓΣΙ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το 2011.  Η εκδήλωση έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα από επίσημα πρόσωπα του αθλητισμού , της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής της πόλης , αθλητές , προπονητές και από γονείς των αθλητών.   Παρόντες επίσης ο Γ.Γ. της ΕΟΚ κ. Τσακρώνης , το μέλος της ΕΟΚ κ.Άρης Ζώης, που ειναι μελος του ΔΣ της ΕΟκ και της Φιμπα και προεδρος της επιτροπης νέων της FIBA,
ο Αντιπεριφεριάρχης Ηπείρου κ. Κολόκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας και πολιτικές και αθλητικές προσωπικότητες, πρώην αθλητές και προπονητές του ΑΓΣΙ. Ο σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους αθλητές και της αθλήτριές του που πέτυχαν διακρίσεις σε περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο το 2010. Επίσης τιμήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Ασπιώτης, πρώην αθλητής, για την συνεισφορά του στο σωματείο του ΑΓΣΙ.
Κυριακή 30/1/2011
Το κύπελλο του πρωταθλητή κατακτούν τα ΜΙΝΙ98 του ΑΓΣΙ κερδίζοντας άνετα στον τελικό , στο ΔΑΚ Παραμυθιάς την ομάδα της Νικόπολης .
Παρόντες στον τελικό ο Πρόεδρος του ΑΓΣΙ κ. Ηλίας Βαρλαμίτης , ο Ταμίας κ. Θωμάς Καννής , ο έφορος του τμήματος μπάσκετ κ. Νίκος Κασιούμης και προπονητές Βαγγέλης Παππάς και Σωτήρης Γιάτσος.  Παρόντες επίσης οι περισσότεροι γονείς των παιδιών που χειροκρότησαν την υπέροχη ομάδα των ΜΙΝΙ98 του ΑΓΣΙ. Τελικό σκορ 51-78 .

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Μήνας νικών για όλα τα αγωνιστικά τμήματα του ΑΓΣΙ .
Η ανδρική μας ομάδα , το παιδικό και τα ΜΙΝΙ97 επικρατούν των αντιπάλων τους  σε όλες τις αναμετρήσεις.
Τετάρτη 16/2/2011
Στα κλιμάκια της εθνικής ομάδας εφήβων καλείται και συμμετέχει ο αθλητής της εφηβικής μας ομάδας Γιάννης Αναγνωστάκης .

ΜΑΡΤΙΟΣ
Η παιδική ομάδα αναγκάζεται σε ήττες από ΠΑΣ Γιάννενα (5-3-2011) και Κερκυραικό (20-3-2011). Έτσι καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα του Β ομίλου . Το ανδρικό τμήμα χάνει τα παιχνίδια στη Νικόπολη και στην Κέρκυρα με το ΦΑΙΑΚΑ και τερματίζει στην 6η θέση της Α1, μετά από τετραπλή ισοβαθμία . Τα ΜΙΝΙ97 παραμένουν αήττητα .
Οι παρουσίες των Μάντζιου και Αναγνωστάκη στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων Βορείου Ελλάδας συνεχίζονται.
Στις 14 Μαρτίου γιορτάζουμε 1 χρόνο από την δημιουργία του agsibasket.blogspot.com

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Η παιδική ομάδα περνάει στην επόμενη φάση με στόχο τον τελικό.
Δευτέρα 11-4-2011 . Στα πλαίσια της προετοιμασίας της εφηβικής ομάδας για τους προκριματικούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος διοργανώνεται φιλικός με αντίπαλο την μικτή παίδων Ιωαννίνων. Οι έφηβοι , ύστερα από μέτρια εμφάνιση επικρατούν.
Η παιδική ομάδα προκρίνεται στο final-4
Τετάρτη  20 – 4 – 2011. Ύστερα από επικές εμφανίσεις η εφηβική μας ομάδα προκρίνεται στους τελικούς αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων.
Διοργανώνεται στην Πρέβεζα το α’ ALL STAR GAME ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑΒΔΕ.
Στην καλύτερη 5αδα ο Δημήτρης Μάντζιος.
Τετάρτη 27 -4-2011. Οι έφηβοι , στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στα Τρίκαλα , παίρνουν το ροζ φύλλο απέναντι στην Ελλασόνα .
Η παιδική ομάδα κερδίζει τον Παναιτωλικό και περνάει στο τελικό παίδων ΕΣΚΑΒΔΕ.
28, 29 , 30 Απριλίου .  Η εφηβική μας ομάδα , παρά τις καλές εμφανίσεις της χάνει τις αναμετρήσεις με Παναθηναικό , Ίκαρο Καλλιθέας και Πανσεραικό .

ΜΑΙΟΣ 
Τα Γιάννενα BC ανεβαίνουν στην Γ’ εθνική κατηγορία .
Οι έφηβοι καταλαμβάνουν την 5η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων . Ο αθλητής της Εφηβικής ομάδας Παναγιώτης Θώδης βγαίνει πρώτος σκόρερ μετά από πολύ καλές εμφανίσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων.
9 – 5-2011 . Οι παίδες χάνουν τον τίτλο στο τελικό παίδων από τον ΑΤΛΑ.

ΙΟΥΝΙΟΣ 
Με καλεσμένους τα πρώτα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ ανοίγει τις πύλες του το 20 camp ZAGORI που διοργανώνει , όπως κάθε χρονιά ο ΑΓΣΙ στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ.  Το φετινό camp θεωρήθηκε από τους περισσότερους ένα από τα καλύτερα της τελευταίας 20ετίας αφού ξεπέρασε σε αριθμό συμμετοχών τις προσδοκίες των διοργανωτών , το τίμησαν με την παρουσία τους τα κορυφαία ονόματα του χώρου ενώ η άψογη οργάνωση ,  η προετοιμασία και ο συντονισμός των υπευθύνων ήταν καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά. Η 4η μέρα τελείωσε με αγώνα μεταξύ προπονητών και αθλητών του ΑΓΣΙ που με τις προσθήκες των Άλκη Παππά και Νίκου Μποχορίδη είχε ανεβασμένα κλικ στο θέαμα και τις εντυπωσιακές ενέργειες.
Η ομάδα ΜΙΝΙ 97 φτάνει στον τελικό της περιφέρειας όπου χάνει από τον ΑΤΛΑ. Είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά όπου όλα τα αγωνιστικά τμήματα των αγοριών (προμίνι – μινι – παιδικό – εφηβικό) φτάνουν στους τελικούς της περιφέρειας.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Ο αθλητής του ΑΓΣΙ Δημήτρης Μάντζιος αποτελεί μέλος της Ολυμπιακής – εθνικής ομάδας νέων u16 (γεν. 1995) που εκπροσωπεί τη χώρα στην Τουρκία για να λάβει μέρος στο θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής νεότητας. 
Στην Τραπεζούντα , όπου διεξάγονται οι αγώνες , ο Δ. Μάντζιος κατορθώνει να διακριθεί πρώτος σκόρερ στον κρίσιμο αγώνα με τη Σερβία που οδηγεί την Εθνική ομάδα στον μικρό τελικό.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
 Στις 23 Αυγούστου ξεκινάει η νέα αθλητική χρονιά για τον ΑΓΣΙ. Οι προπονητές (Τσουκανέλης – Κουβάτσης) και οι παίχτες συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στο ΕΑΝΚΙ για να μιλήσουν για τους στόχους της χρονιάς και να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση. 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οι αναμετρήσεις όλων των αγωνιστικών τμημάτων του ΑΓΣΙ είναι ελπιδοφόρα μηνύματα για μια πετυχημένη αγωνιστική χρονιά . Τα ΜΙΝΙ99 και η παιδική ομάδα ξεκινούν τα πρωταθλήματα και συνεχίζουν αήττητα μέχρι το τέλος του μήνα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Οι έφηβοι περνούν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος .
Οι παίδες συνεχίζουν αήττητοι .
Η ανδρική ομάδα μετά την ήττα στην πρεμιέρα από το φαβορί της διοργάνωσης για τον τίτλο ΑΟ Αγρινίου συνεχίζει νικώντας όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτή η νικηφόρα πορεία την αναδεικνύει στη β’ θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τα ΜΙΝΙ99 καλπάζουν ολοταχώς για την πρόκριση στην επόμενη φάση.  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Η ανδρική ομάδα συνεχίζει το σερί νικών απέναντι σε όλους τους αντιπάλους της εντός και εκτός έδρας. Έτσι έχουν 7 νίκες σε 8 αγώνες και παραμένει 2η στο βαθμολογικό πίνακα.
Οι κορασίδες αποκλείονται από την επόμενη φάση του πρωταθλήματος.
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου φεύγει από τη ζωή ο Χάρης Φείδης  παλιός παράγοντας ,  έφορος και διοικητικό στέλεχος της ομάδος μπάσκετ του ΑΓΣΙ για περισσότερα από 20 χρόνια .
Το παιδικό τμήμα συνεχίζει αήττητο όπως και τα ΜΙΝΙ99 .
Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Μάνος Μανουσέλης βρέθηκε στα Ιωάννινα και προπόνησε παιδιά γεννημένα το 96-97-98 από την περιοχή, στο κλειστό της Λιμνοπούλας και φυσικά έμεινε ικανοποιημένος από το επίπεδο των νεαρών αθλητών του συλλόγου μας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Η ανδρική ομάδα φτάνει τις 9 νίκες σε 10 αγώνες και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το final-4 της Α1 .
Οι έφηβοι προκρίνονται στον τελικό .
Τα ΜΙΝΙ99 επικρατούν στον ημιτελικό του ΚΡΟΝΟΥ και παίρνουν το πολύτιμο εισιτήριο του τελικού όπου πρόκειται να αντιμετωπίσουν τον ΑΤΛΑ Πρέβεζας.
Ο τελικός διεξάγεται στις 18 Δεκεμβρίου, όπου τα ΜΙΝΙ του ΑΓΣΙ γνωρίζουν την ήττα. Οι άνδρες σημειώνουν την δεύτερη ήττα τους , εκτός έδρας , από τη διεκδικήτρια του τίτλου ομάδα της Βόνιτσας.
10 και 11 Δεκεμβρίου  Ο αθλητής της ομάδας παίδων του συλλόγου Σωτήρης(Ακης) Καραμπίνης καλείται και συμμετέχει στο κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας παίδων στην Αθήνα.
Η εφηβική ομάδα αντιμετωπίζει στον τελικό των εφήβων την ομάδα της Νικόπολης την οποία και νικούν εύκολα κατακτώντας μ’ αυτό τον τρόπο το 3ο συνεχόμενο τρόπαιο και παίρνοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τους προκριματικούς αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Ο ΑΓΣΙ κινητοποιείται και  μέσω των ακαδημιών του αλλά και των τοπικών μέσων ενημέρωσης διοργανώνει έρανο αλληλεγγύης με σκοπό την υλική υποστήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών.
Δεν αποκλείεται να παρέλειψα και κάποια γεγονότα που θα έπρεπε να αναφερθούν. Ο κατάλογος είναι κάθε χρόνο μεγάλος. Οι πρωτιές πολλές , οι διακρίσεις περισσότερες. Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έρχονται με αισιοδοξία και επιτυχία. Εύχομαι σε όλα τα υπέροχα παιδιά του ΑΓΣΙ , που όλοι καμαρώνουμε , με την παρουσία τους να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ .  

Δεν υπάρχουν σχόλια: