Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου.



Από αύριο Σάββατο έως την ερχόμενη Τετάρτη τα αγωνιστικά τμήματα του ΑΓΣΙ (Άνδρες , έφηβοι και ΜΙΝΙ99) αναμετρούνται σε αγώνες ιδιαίτερα κρίσιμους και μάλιστα με τους δύο στους τρεις να είναι τελικοί.  
Το Σάββατο η πρόκληση χτυπάει κόκκινο για την ανδρική ομάδα που ταξιδεύει στη Βόνιτσα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα την εδραιώσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και θα δικαιώσει τη μέχρι σήμερα εντυπωσιακή προσπάθεια του ανδρικού τμήματος του ΑΓΣΙ. Διαιτητές ορίστηκαν οι Τσίγας και Μίγδος.
Η Βόνιτσα το Μάιο του 2009 στέφθηκε πρωταθλήτρια Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ με προπονητή τον Κώστα Παπίρη , όπως και φέτος . Από την Γ’ εθνική κατηγορία υποβιβάστηκε την επόμενη χρονιά . Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ , πίσω απ’ τη Νικόπολη , με 14 νίκες και 8 ήττες. Φέτος με budget 60.000 ευρώ και ανανεωμένο ρόστερ φιλοδοξεί για την άνοδο , αν και στην αναμέτρηση με τον ΑΟ Αγρινίου (2η αγωνιστική) γνώρισε,  εκτός έδρας , τη συντριβή με σκορ  89-48. Έκτοτε συνέχισε με νίκες εντός και εκτός. Σήμερα , με έναν αγώνα λιγότερο (ΦΑΙΑΚΑ εντός , ο αγώνας θα γίνει στις 21/12) , καταλαμβάνει την 3η θέση στη βαθμολογία με 17 βαθμούς . Σε μέσους όρους έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (76,8π/αγώνα) και την 4η καλύτερη άμυνα (59,9 π/αγώνα).  Μακρόπουλος , Καραμπάς , Παπαδόπουλος και Θειακός προηγούνται στο σκοράρισμα .
Την Κυριακή οι μπόμπιρες του Δήμου Θώμου παίζουν στον πρώτο τελικό της καριέρας τους , δηλαδή στον τελικό των ΜΙΝΙ99 της ΕΣΚΑΒΔΕ με αντίπαλο τον ΑΤΛΑ Πρέβεζας.
Τα ΜΙΝΙ99 αντιμετωπίζουν την Κυριακή 18/12/2011 στις 11.30 στο ΔΑΚ Άρτας τον ΑΤΛΑ Α.Π.Σ. Τα ΜΙΝΙ99 της Πρέβεζας προκρίθηκαν πανηγυρικά και με εντυπωσιακές διαφορές από τον Β’ όμιλο στους προημιτελικούς του τουρνουά. Επιβλήθηκαν  επίσης εύκολα του Χ. Τρικούπη (84-42) και πέρασαν στον ημιτελικό όπου και κέρδισαν τη Δόξα Λευκάδας στο ουδέτερο της Βόνιτσας  (σκορ 37-70). Πρόκειται σίγουρα για μια αναμέτρηση μεταξύ των δύο σημαντικότερων υποδομών μπάσκετ της ΒΔ Ελλάδας. Πέρυσι ο ΑΓΣΙ είχε επιστρέψει από την Παραμυθιά με το τρόπαιο στα Γιάννενα, στο αντίστοιχο τμήμα των ΜΙΝΙ98
Διαιτητές του τελικού θα είναι οι Μίγδος και Γεροδήμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: