Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Φινάλε με ήττα στον τελικό της Α1 για τους άνδρες. ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΓΣΙ: 80-53



Έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ για την περίοδο 2011-12 με νικητή του τελικού τον ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.  Σε ένα δυνατό παιχνίδι , που δεν έλειψαν οι εκνευρισμοί,   εξελίχθηκε ο τελικός που έγινε στο Αγρίνιο με την τοπική ομάδα να αναδεικνύεται δίκαια πρωταθλήτρια και να κατακτά τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. Η ομάδα μας μπήκε ζωηρή στο παιχνίδι καταφέρνοντας στο πρώτο δεκάλεπτο να κοντράρει στα ίσια μια πιο δουλεμένη και έμπειρη ομάδα. Η πρόσκαιρη πρωτοπορία στο σκορ με +6π  ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετή και καλύφθηκε νωρίς από τους γηπεδούχους που με ηγέτη το Σταυρόπουλο έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +2. Στο επόμενο δεκάλεπτο το Αγρίνιο ανέβασε ρυθμούς και αποδείχθηκε αποτελεσματικό στα μακρινά σουτ ,  την ώρα που ο ΑΓΣΙ δεν έβρισκε ανάλογες λύσεις στην επίθεση , με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί στους +11. Στο δεύτερο μέρος  η κατάσταση δεν βελτιώθηκε , αντίθετα η αυτοπεποίθηση των αντιπάλων και ο απόλυτος έλεγχος στο ρυθμό του παιχνιδιού έκαναν τα πράγματα δυσκολότερα για τους παίχτες του Τσουκανέλη.  Η υπεροχή του φαβορί του πρωταθλήματος επιβεβαιώθηκε και κορυφώθηκε στο 4ο δεκάλεπτο όπου όλα είχαν πια κριθεί. Από τους νικητές διακρίθηκαν οι Σταυρόπουλος , Λαμπρόπουλος , Μπαρούχας και Γεωργούλας. Από τον ΑΓΣΙ καλή εμφάνιση για τους Αντωνίου ,  Φίλιο , Τσιρώνη και Παπαγγέλη.  
Ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε : «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ που δίκαια κατέκτησε τον φετινό τίτλο και από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Γ ‘ εθνική κατηγορία. Όσον αφορά τον αγώνα ήταν γνωστό σε μας ότι ο στόχος μας θα ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον αήττητο και πρωτοπόρο στη βαθμολογία και μάλιστα στην έδρα του. Στο πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι τα καταφέρνουμε αλλά από τη δεύτερη περίοδο και μετά , κάποιες επιπόλαιες επιθετικές ενέργειες σε συνδυασμό με αμυντικές απροσεξίες , μας κόστισαν μια διαφορά που άγγιξε τους 10π. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Η ψυχολογία μας έπεσε και το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο απέναντι σε ένα ρόστερ που κάποιοι παίχτες του έχουν οπωσδήποτε τις δυνατότητες  και την εμπειρία να αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες και ξέρουν να διαχειρίζονται με την απαιτούμενη ψυχραιμία παρόμοιες καταστάσεις. Θέλω να συγχαρώ τους παίχτες μου για τη φετινή τους πορεία και ευελπιστώ αυτή να είναι η απαρχή μεγαλύτερων διακρίσεων στο μέλλον και για τον Σύλλογό μας  αλλά και για το Γιαννιώτικο μπάσκετ».   
Διαιτήτευσαν οι Τσίγας και Γαλήνας.
Τα δεκάλεπτα : 18-16 , 41 – 29 (Ημ) , 61 – 43 , 80 – 53 .
Α.Ο.ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Διαμαντάκος – Σερέτης) : Τσιαμάκης 3, Παπουτσής, Ρέντζιος, Σταμουλάκης 7 (2) ,Σταυρόπουλος 22 (2) , Μπαρούχας 18 (4) , Ρέντζιος Β. 3, Κουκορέμπας, Λαμπρόπουλος  13 (2), Γεωργούλας 5(1) , Τσάσσης, Τεπετίδης 9 . 
ΑΓΣΙ ( Τσουκανέλης – Κουβάτσης ) : Ντούσκος , Κοττίκας 7(1)  , Αντωνίου 10 (1) , Οικονομίδης 5 (1) , Κατσαπρακάκης , Αναγνωστάκης 4, Φίλιος  9,  Μάντζιος 2 , Παπαγγέλης 7, Τσιρώνης 9 , Σχίζας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: