Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΣ Ιωαννίνων - Φοίνιξ Λάρισας 73-82







Δεύτερη ήττα για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα, που προσπάθησε για την υπέρβαση, αλλά τελικά ηττήθηκε από τον ισχυρό Φοίνικα Λάρισας με σκορ 73-82.
 Ο ΑΓΣΙ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και κατάφερε να πάρει βραχεία κεφαλή στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου όμως ο Φοίνικας αντέδρασε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο τέλος του δεκαλέπτου. Το β' δεκάλεπτο ανήκε στο Φοίνικα που δυνάμωσε την άμυνά του και βρήκε λύσεις στην επίθεση με σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου, καταφέρνοντας να προηγηθεί στο ημίχρονο με σκορ 31-40.
Στο β' ημίχρονο ο ΑΓΣΙ μπήκε αποφασισμένος να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για τη νίκη. Πιάνοντας πολύ καλή απόδοση και με τον Βαγγέλη Αυγερινό μπροστάρη στην επίθεση, κατάφερε να ανατρέψει τη ροή του παιχνιδιού, έκλεισε τη ψαλίδα στο σκορ μετατρέποντας ουσιαστικά την αναμέτρηση σε ντέρμπι.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο δόθηκε μάχη με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να διεκδικούν τη νίκη με ίσους όρους. Πλησιάζοντας όμως προς το τέλος ο ΑΓΣΙ δεν βρήκε τις λύσεις και τα "μεγάλα καλάθια" που απαιτούνται για να φύγεις νικητής από ένα τέτοιο ντέρμπι. Ο Φοίνικας έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση και ευστοχία στο τέλος, καταφέρνοντας να πάρει τα ηνία του σκορ περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Το προβάδισμα αυτό κατάφερε να το διατηρήσει αλλά και να το αυξήσει διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ στο 73-82.
Πλέον η ομάδα μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, γεγονός που δεν ευχαριστεί κανέναν αλλά δεν πρέπει και να απογοητεύει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΑΓΣΙ πέρασε από δύο γερά "κρας τεστ" στις δύο πρώτες αγωνιστικές καθώς αντιμετώπισε τα δύο βασικά φαβορί του ομίλου. Μπορεί να μην κέρδισε αλλά σίγουρα προσπάθησε και δεν έχασε κανένα ματς με κατεβασμένα χέρια. Ειδικά σήμερα διεκδίκησε το παιχνίδι επί ίσοις όροις και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Αν η άμυνα ήταν πιο αποτελεσματική, αν στα κρίσιμα σημεία είχαμε περισσότερες επιθετικές επιλογές...Το "Αν" βέβαια δεν κερδίζει τα παιχνίδια και ήδη η αναμέτρηση αποτελεί παρελθόν. Ως θετικό μπορούμε να κρατήσουμε το ότι η ομάδα προσπάθησε και έδειξε ανταγωνιστική απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο, όπως επίσης και το σχεδόν γεμάτο κλειστό ήταν μια ευχάριστη εικόνα. Οι φίλοι του μπάσκετ βρέθηκαν κοντά στην ομάδα και ευχής έργο θα είναι να τη στηρίξουν και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Πλέον προέχει η ανασύνταξη και η προετοιμασία για το ματς της ερχόμενης Κυριακής στα Γρεβενά με τον Πρωτέα, μια ομάδα που, όπως κι εμείς, θα ψάχνει κι αυτή την πρώτη της νίκη.
ΑΓΣ Ιωαννίνων - Φοίνικας Λάρισας 73-82
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-40, 55-59, 73-82.
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Τσουκανέλης): Πανταζής 7 (1), Πρέντζας 10 (2), Φυραρίδης 2, Κοντός 6, Μαυρογιάννης, Κατσαπρακάκης 1, Μάντζιος 14, Μάκης 4, Τσουμάνης 2, Τάσσης, Αυγερινός 27 (2).
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡ. (Γιασάρης): Τσιτσιβάς, Αθανασόπουλος 4, Μανώλας, Λιάκος 11 (2), Γοργόλης, Γκαγκανάσιος 3, Αποστολάκης 7, Σαριμπαλίδης 23 (5), Παπαδόπουλος, Τσούμας, Παπαβασιλείου 15, Τσιαμπαλής 19 (2).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

exei diarkias h omada ?
poso kostizei?

Ανώνυμος είπε...

20 kai 50.ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΗΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

20 kai 50.ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΗΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

agsi bc είπε...

Υπαρχουν 2 κατηγορίες των διαρκείας για τους εντος εδρας αγωνεςτα οποία κοστολογούνται τα οικονομικά στα 20 € και τα "ακριβά" στα 50€.